+31 (0)20 750 83 80 info@optibus.nl

EXACT SOFTWARE

Exact Globe+ logo

Exact intoduceert Globe+

Exact Globe+ is de innovatieve opvolger van Globe Next en nu kosteloos beschikbaar voor klanten in Nederland met een geldige onderhoudsovereenkomst. Technisch is de gehele programma code overgezet naar Microsoft .NET, een moderne programmeertaal waarmee Globe+ klaar is voor de toekomst.

Functioneel zijn de aanpassingen beperkt. De belangrijkste reden hiervoor is dat Exact de mogelijkheid biedt om op dezelfde database (administratie) zowel Globe+ als de huidige versie Globe Next te gebruiken (op dezelfde machine). Daarnaast heeft dit de omzetting van de programmacode aanzienlijk versneld omdat deze deels geconverteerd kon worden.

Moet u overstappen?

Met Exact Globe+ staat Exact aan de vooravond van een nieuw tijdperk waarin diverse nieuwe ontwikkelingen zullen plaats vinden. Deze nieuwe ontwikkelingen worden alleen nog in Globe+ geïntroduceerd. Om die reden zal Exact de ondersteuning voor Globe Next vanaf voorjaar 2024 beperken tot uitsluitend noodzakelijke updates voor wetswijzigingen. Het is daarom niet nodig om snel over te stappen. Ons advies is om in de loop van 2023 over te stappen op Exact Globe+.

Voor de Nederlandse gebruikers zijn alle standaard modules nu beschikbaar. In de loop van 2023 zullen de bouwstenen volgen en alle buitenlandse wetgevingen. Mocht u maatwerk hebben dan moet dit worden aangepast. In principe zal er altijd getest moeten worden voordat u overstap. De mogelijkheid om zowel de huidige versie Exact Globe Next als de nieuwe versie Exact Globe+ op dezelfde database te draaien vermindert het risico wel aanzienlijk mits goed voorbereid.

Als nieuwe mogelijkheden zijn direct beschikbaar:

Vernieuwde user interface (klik rechts voor vergroten)

Ondersteuning van 64 bits versie van Office (vanaf Office 2019)

Introductie van nieuwste generatie automatische bankkoppelingen met PSD2-koppeling voor de Rabobank

Ondersteuning van web services voor Exact WMS waardoor gerobotiseerde heftrucks (Automated Guided Vehicles AGV) kunnen worden ondersteund.

Exact Globe + menu

Klik voor vergroten.

Toekomstige ontwikkelingen

Voor de nabije toekomst staan de volgende nieuwe ontwikkelingen op de roadmap van Exact Globe+:
Na ondersteuning voor 64 bits office wordt Globe+ zelf ook als 64 bits applicatie ontwikkeld

Exact Globe+ is gebouwd op compleet nieuwe technologie. Dit maakt het mogelijk om de volgende technologische stappen te zetten. Een daarvan is dat Exact Globe+ volledig 64-bit wordt. Het voordeel? Dit komt de schaalbaarheid van de oplossing verder ten goede. Daarnaast we verwachten dat ook de snelheid bij bv import of verwerken van grote hoeveelheden data verder toeneemt. Ook levert 64-bit een beter geheugen-management op, wat leidt tot een nog stabielere oplossing.

Vernieuwde email engine editor voor Exact Globe+ met onder andere de mogelijkheid om meerdere email adressen te gebruiken en diverse bijlagen toe te voegen.

Exact Globe+ wordt uitgerust met een vernieuwde email engine. Onder de motorkap is de email engine in Globe+ al vernieuwd. De volgende stap is dat we ook veel gevraagde functies gaan doorvoeren. Denk aan:

  • Meer vrijheid om meerdere personen te selecteren, die de mail ook moeten ontvangen. Bv een copy naar accountmanager of meerdere contactpersonen van de klant;
  • Naast het e-mailen van het document, gaan we ook opties geven om bijlagen toe te voegen. Denk aan de copy pakbon meesturen bij de verkoopfactuur;
  • Het gebruik e-mail templates voor de begeleidende brief;
  • Verzamelfacturen in één email versturen i.p.v. in aparte e-mails.

Met deze en meer geplande vernieuwingen in Exact Globe+ komen we tegemoet aan veel gehoorde klantwensen!

Focus op volledig digitaal verwerken van zowel uitgaande als binnenkomende facturen

Op dit moment is het al mogelijk om elektronische facturen te versturen via het Peppol-netwerk. Binnenkort wordt het ook mogelijk om elektronische facturen via Peppol te ontvangen in Globe+.

Elektronisch factureren biedt de volgende voordelen:

 • Het voldoet aan de regelgeving van overheden die verplicht zijn elektronische facturen te ontvangen en te verwerken
 • Het is veilig en je voorkomt spookfacturen omdat facturen via het beveiligde Peppol-netwerk verlopen
 • Je bespaart tijd en geld met een snelle verwerking
 • Je verbetert je cashflow door snellere betaling van je facturen
Uitbreiding van de nieuwste generatie automatische bankkoppelingen op basis van PSD2-koppeling met ING en ABN AMRO bank.

Om bij te blijven met je boekhouding is het belangrijk dat je je banktransacties snel en efficiënt kunt verwerken. Exact Globe+ biedt verschillende manieren om je boeksoftware direct te koppelen met je bank. Op dit moment zijn de Exact PSD2-koppeling voor Rabobank en de Rabo BoekhoudKoppeling beschikbaar.

Binnenkort zullen ook ABN AMRO en ING PSD2-bankkoppelingen beschikbaar komen. Met een PSD2-koppeling profiteer je van de laatste innovaties. Met deze nieuwe generatie bankkoppelingen heb je namelijk altijd actueel inzicht in je geldstromen:

 • Laat banktransacties sneller en gemakkelijker verwerken
 • Doe betalingen vanuit je eigen boekhoudomgeving
 • Jij hebt controle over wie toegang heeft tot je bank
 • Inbegrepen bij je abonnement
Nieuwste 64bits versie BarTender 2022 straks beschikbaar voor Exact WMS+

Met Exact Warehouse Management (Exact WMS) digitaliseer je, jouw fysieke goederenstromen met barcode scanning. Op vele momenten in het proces zijn bonnen en barcodes gewenst. Denk aan palletlabels, ontvangstlabels of productlabels met barcodes, die afgedrukt worden bij ontvangsten van een leverancier of uit productie. BarTender is de oplossing om zulke labels af te drukken en is geïntegreerd met Exact WMS. In Exact Globe+ ondersteunen we de nieuwste, 64bits versie van BarTender, te weten release 2022. Deze innovaties staan gepland voor Exact Globe+. Ons platform voor de toekomst. Wil je gebruik maken van deze en de andere vele innovaties, installeer dan Exact Globe+.

Exact Globe+ WMS orderpick advies

Met Exact Warehouse Management (Exact WMS) worden de orders opgehaald en verzameld door de magazijnmedewerkers, ook wel orderpickers genoemd.  Ze zien op de handterminal waar de goederen liggen en hoeveel er nodig zijn. Ook de optimale looproutes van de orderpickers worden met Exact WMS bepaald. Het systeem geeft, o.b.v. regels, precies aan welke artikelen vanaf welke magazijnlocatie gepickt moeten worden. In Exact Globe+ WMS wordt extra regels toegevoegd om te bepalen wanneer goederen vanaf de picklocatie gepickt moeten worden en wanneer vanuit de bulklocatie. Wilt een klant een grote hoeveelheid, dan is het namelijk slimmer om volle pallets te pakken, rechtstreeks vanuit de bulklocatie. In Exact WMS kan je nu al een grenswaarde aangeven en deze optie wordt verder uitgebreid. Zo lopen je orderpickers geen onnodige kilometers in het magazijn. En verhoog je het aantal orders dat iemand op een dag kan oppakken. Dit bespaart je tijd en scheelt in de kosten! 

Mocht u vragen hebben neem gerust contact met ons op, Wij praten u geheel vrijblijvend graag bij.

Onze partners

Exact Globe + menu
Exact Globe + menu
Exact Globe + menu
Exact Globe + menu